Sladká krupková kaše

30 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1špetkaSůl
    • 20gramůTuk
    • 50gramůCukr krupice
    • 250gramůKrupky trhané
    • 1litrMléko polotučné
    • 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
11 g
Sacharidy
72 g
Cukr
12 g
Vápník
315 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krupky propláchneme a necháme okapat. Za stálého míchání je osmahneme na tuku, zalijeme vroucí vodou a osolíme. Vaříme, dokud se nevyvaří všechna voda.
  • 2
    Potom přilijeme vroucí mléko a krupky uvaříme na kaši, před dovařením pokrm osladíme.
  • 3
    Kaši podáváme posypanou skořicovým cukrem a omaštěnou máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.