Sladká omáčka k uzeným nebo vařeným masům
25 min.
Ingredience
- 150gramůPovidla švestková
- 50gramůMarmeláda meruňková
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 7,5decilitrůVoda pitná
- 0,5lžíceCitronová kůra
- 2špetkySůl
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 2lžíceCukr krupice
- 1lžíceRum
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
9 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
231 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V kastrolu rozpustíme máslo, přisypeme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. K jíšce přimícháme švestková a meruňková povidla. Za stálého míchání je rozvaříme, rozředíme vodou, přidáme citronovou kůru, sůl, skořici, muškátový oříšek a cukr podle chuti. Omáčku krátce povaříme a podáváme.
- 2Pokud omáčku budeme podávat jen dospělým, nakonec přimícháme 1 lžíci rumu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.