Sladká omáčka k uzeným nebo vařeným masům

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
9 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
231 mg
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrolu rozpustíme máslo, přisypeme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. K jíšce přimícháme švestková a meruňková povidla. Za stálého míchání je rozvaříme, rozředíme vodou, přidáme citronovou kůru, sůl, skořici, muškátový oříšek a cukr podle chuti. Omáčku krátce povaříme a podáváme.
  • 2
    Pokud omáčku budeme podávat jen dospělým, nakonec přimícháme 1 lžíci rumu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.