Sladká polenta
35 min.
Ingredience
- 300gramůPolenta
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 30gramůRozinky tmavé
- 20gramůCukr vanilka
- 40gramůCukr krupice
- 20gramůCukr skořicový
- 30gramůOřechy lískové
- 250gramůJogurt jahodový
- 150gramůHrušky
- 2lžícePomerančová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
9 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
7 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Rozinky namočíme na 30 minut do vody, hrušky oloupeme, nakrájíme na kostky.
- 2Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu, za stálého míchání sypeme polentu a na mírném ohni vaříme na hustou kaši, kam přidáme oloupané, na kostky nakrájené hrušky a scezené rozinky. Vše zamícháme, přisypeme cukr, skořicový cukr, vanilkový cukr, vymačkanou šťávu ze 2 ks pomerančů, dobře promícháme a směs z hrnce přeložíme na pekáč, kde necháme ztuhnout. Potom ji nakrájíme na porce, které dáváme na talíř a polijeme dochuceným jogurtem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.