Sladká polenta

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
9 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
7 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozinky namočíme na 30 minut do vody, hrušky oloupeme, nakrájíme na kostky.
  • 2
    Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu, za stálého míchání sypeme polentu a na mírném ohni vaříme na hustou kaši, kam přidáme oloupané, na kostky nakrájené hrušky a scezené rozinky. Vše zamícháme, přisypeme cukr, skořicový cukr, vanilkový cukr, vymačkanou šťávu ze 2 ks pomerančů, dobře promícháme a směs z hrnce přeložíme na pekáč, kde necháme ztuhnout. Potom ji nakrájíme na porce, které dáváme na talíř a polijeme dochuceným jogurtem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.