Sladká polévka - povidlačka
35 min.
Ingredience
- 7decilitrůVoda pitná
- 350gramůPovidla švestková
- 10gramůSkořice mletá
- 2kusyHřebíček
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2lžičkyCukr krupice
- 3decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 25gramůMaizena - kukuřičný škrob
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
26 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce si dáme vařit vodu, přidáme švestková povidla, celou skořici, hřebíček, špetku muškátového oříšku a vaříme při mírné teplotě za občasného míchání tak dlouho, až se nám povidla rozvaří - vaříme přibližně 20 minut.
- 2Ke konci vaření přimícháme smetanu, ve které jsme si rozmíchali maizenu. Provaříme 2-5 minut, odstraníme hřebíček se skořicí, dochutíme cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.