Sladká rýže s ovocem
40 min.
Ingredience
- 20gramůČokoláda originál zalít pouze vodou
- 500gramůRýže loupaná
- 4decilitryVoda pitná
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 100gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 100gramůJablka
- 100gramůMáslo čerstvé
- 20gramůCukr skořicový
- 40gramůKakao instantní - Granko
- 200gramůKompot broskvový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
632 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
17 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
3 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Přepranou rýži vysypeme do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu, povaříme do poloměkka, vysypeme cukr, vanilkový cukr, vylijeme mléko a za občasného míchaní vaříme až bude rýže měkká.
- 2Jablka oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, dáme je na pánev s zahřátým máslem a podusíme doměkka nakonec přisypeme skořicový cukr, zamícháme a jablka vysypeme do rýže, promícháme a porcujeme na talíře.
- 3Na dno talíře naskládáme na tenké plátky nakrájené broskve, posypeme grankem, naběračkou položíme rýži, na vrch naskládáme ovoce, zakapeme čokoládovou polevou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.