Sladké briošky s broskvemi na grilu
22 min.
Ingredience
- 4kusyBroskve
- 6lžicMáslo čerstvé
- 2lžíceVíno bílé
- 2lžíceCukr krupice
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSkořice mletá
- 2kusyVejce slepičí
- 4kusyBriošky máslové
- 1lžíceMed včelí
- 150gramůZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
41 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
4 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Gril rozehřejeme na střední teplotu.
- 2Broskve rozpůlíme a na grilovací plochu je rozložíme řeznou stranou dolů. Pokapeme je medem a trochou másla a grilujeme dozlatova cca 5-6min.
- 3Mezitím smícháme vejce s cukrem, vínem, skořicí a citronovou šťávou a do vzniklé směsi namočíme briošky. Když nasáknou, rozpustíme v pánvi zbytek másla a briošky dokřupava po obou stranách osmažíme.
- 4Na každou z nich položíme dvě půlky broskví, přelijeme šťávou, dozdobíme lžící zakysané smetany a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.