Sladké chlebíčky s hrozinkami

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl, sodu a dobře vše promícháme. Máslo nakrájíme na vločky a přidáme k mouce, pak chladnýma rukama rychle vypracujeme drobenku.
  • 2
    Do drobenky vmícháme hrozinky, rozkvedlané vejce, podmáslí a vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva stejné díly.
  • 3
    Těsta přendáme na vymazaný plech a na něm je vyválíme na placky o průměru asi 20 cm. Každou z placek nakrájíme nožem na 6 dílů, ale neoddělujeme je od sebe.
  • 4
    Pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 12 - 15 minut, dokud těsto nedostane zlatohnědou barvu. Pak teprve od sebe oddělíme jednotlivé kousky. Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.