Sladké chlebíčky s hrozinkami
30 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceCukr krupice
- 1lžíceKypřicí prášek do pečiva
- 6lžicMáslo čerstvé
- 80gramůHrozinky
- 1špetkaSoda jedlá
- 100mililitrůMléko - podmáslí
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl, sodu a dobře vše promícháme. Máslo nakrájíme na vločky a přidáme k mouce, pak chladnýma rukama rychle vypracujeme drobenku.
- 2Do drobenky vmícháme hrozinky, rozkvedlané vejce, podmáslí a vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva stejné díly.
- 3Těsta přendáme na vymazaný plech a na něm je vyválíme na placky o průměru asi 20 cm. Každou z placek nakrájíme nožem na 6 dílů, ale neoddělujeme je od sebe.
- 4Pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 12 - 15 minut, dokud těsto nedostane zlatohnědou barvu. Pak teprve od sebe oddělíme jednotlivé kousky. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.