Sladké chlebové bochánky
105 min.
Ingredience
- 3hrnkyMouka pšeničná hrubá
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceCukr moučkový
- 1lžičkaDroždí
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 0,75hrnekSýr Čedar
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 0,25hrnekCukr krupice
- 0,67hrnekVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1239 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
34 g
Sacharidy
191 g
Vláknina
54 mg
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Do hnětače prosejeme mouku, moučkový cukr a přidáme sůl. Uprostřed uděláme důlek, vlijeme do něj droždí rozpuštěné v teplé vodě, přidáme žloutek a necháme odstát. Poté krátce promícháme, přidáme máslo a 2-3 minuty hněteme těsto. Vložíme ho do moukou poprášené mísy, zakryjeme a v teple necháme vykynout do dvojnásobného objemu.
- 2Těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozdělíme na 10 kousků. Povrch pracovní plochy posypeme nastrouhaným sýrem. Každou hrudku rozválíme na cca 12 cm dlouhý bochánek, vytvarujeme z něj spirálu a položíme na vymaštěný plech se zvýšenými okraji.
- 3Plech poté zabalíme do sáčku a těsto v teple necháme kynout ještě 45 minut. Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C cca 20-25 minut. Upečené bochánky potřeme rozpuštným máslem, posypeme cukrem a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.