Sladké chlebové bochánky

105 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1239 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
34 g
Sacharidy
191 g
Vláknina
54 mg
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hnětače prosejeme mouku, moučkový cukr a přidáme sůl. Uprostřed uděláme důlek, vlijeme do něj droždí rozpuštěné v teplé vodě, přidáme žloutek a necháme odstát. Poté krátce promícháme, přidáme máslo a 2-3 minuty hněteme těsto. Vložíme ho do moukou poprášené mísy, zakryjeme a v teple necháme vykynout do dvojnásobného objemu.
  • 2
    Těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozdělíme na 10 kousků. Povrch pracovní plochy posypeme nastrouhaným sýrem. Každou hrudku rozválíme na cca 12 cm dlouhý bochánek, vytvarujeme z něj spirálu a položíme na vymaštěný plech se zvýšenými okraji.
  • 3
    Plech poté zabalíme do sáčku a těsto v teple necháme kynout ještě 45 minut. Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C cca 20-25 minut. Upečené bochánky potřeme rozpuštným máslem, posypeme cukrem a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.