Sladké chřupance
30 min.
Ingredience
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2špetkySůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceVoda pitná
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 3lžíceCukr krupice
- 1kusCukr skořicový
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
555 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
29 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme hladkou mouku, vejce, sůl, máslo (50 g) a vodu. Vše promícháme a uhněteme hladké těsto. Zabalíme do potravinářské fólie a odložíme na 12 hodin do chladničky.
- 2Druhý den těsto na vále rozválíme na placku o síle asi 0.5 mm a nakrájíme z ní čtverce o rozměru 8 x 8 cm.
- 3V pánvi rozpálíme máslo (50 g) s olejem a placky osmažíme z každé strany dozlatova. Horké posypeme práškovým cukrem smíchaným se skořicovým cukrem. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.