Sladké indické čatní
20 min.
Ingredience
- 1kilogramRajčata
- 1kusZázvor celý
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 1lžičkaGaram masala
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaFenykl sladký - hlíza
- 1špetkaSůl
- 0,25kilogramCukr krystal
- 0,4litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
46 g
Postup přípravy
- 1Rajčata opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme. Kousek zázvoru očistíme a nastrouháme. Rajčata a zázvor necháme vařit v menším hrnci, dokud nezměknou. Následně je odložíme a počkáme, dokud nevychladnou. Celou směs poté propasírujeme přes kovové síto.
- 2Směs necháme opět chvíli vařit. V případě potřeby můžeme zalít trochou vody. Okořeníme chilli, masalou, fenyklem, trochou cukru, kmínem a přidáme špetku soli. Necháme vařit, dokud nemá čatní hustou konzistenci. Po vychladnutí na pokojovou teplotu můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.