Sladké kynuté tyčinky
65 min.
Ingredience
- 5gramůDroždí
- 0,5litrVoda pitná
- 450gramůMouka pšeničná hladká
- 1špetkaSůl
- 2lžičkyCukr moučkový
- 1,5decilitryOlej rostlinný
- 200gramůCukr krystal
- 1decilitrCitronová šťáva
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
19 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
69 mg
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Droždí rozmícháme v 0,5 dl teplé vody. Mouku vsypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do něj vlijeme vodu s droždím, přidáme sůl, moučkový cukr a 2,5 dl teplé vody. Vše zpracujeme na husté, ale stále ještě tekuté těsto, přikryjeme utěrkou, necháme na teplém místě 30 minut vykynout.
- 2Než těsto vykyne, připravíme sirup. V 2 dl vody rozpustíme krystalový cukr, vodu přivedeme do varu, přilijeme citronovou šťávu a 15 minut vaříme, poté necháme vychladnout.
- 3Vykynuté těsto promíchánme a vytvoříme z něj tyčinky o půrůměru 1 centimetr. V pánvi rozpálíme olej, na něm tyčinky smažíme přibližně 3 minuty do zlatova.
- 4Opečené vyjmeme z oleje, necháme na savém ubrousku okapat, namáčíme je v chladném sirupu a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 16. 9. 2016
skopove maso
VYNIKAJCI KUCHYNE
Anonymní uživatel
pá 16. 9. 2016
skopove maso
VYNIKAJCI KUCHYNE