Sladké kynuté tyčinky

65 min.
Irák

Ingredience

    • 5gramůDroždí
    • 0,5litrVoda pitná
    • 450gramůMouka pšeničná hladká
    • 1špetkaSůl
    • 2lžičkyCukr moučkový
    • 1,5decilitryOlej rostlinný
    • 200gramůCukr krystal
    • 1decilitrCitronová šťáva
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
19 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
69 mg
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Droždí rozmícháme v 0,5 dl teplé vody. Mouku vsypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do něj vlijeme vodu s droždím, přidáme sůl, moučkový cukr a 2,5 dl teplé vody. Vše zpracujeme na husté, ale stále ještě tekuté těsto, přikryjeme utěrkou, necháme na teplém místě 30 minut vykynout.
  • 2
    Než těsto vykyne, připravíme sirup. V 2 dl vody rozpustíme krystalový cukr, vodu přivedeme do varu, přilijeme citronovou šťávu a 15 minut vaříme, poté necháme vychladnout.
  • 3
    Vykynuté těsto promíchánme a vytvoříme z něj tyčinky o půrůměru 1 centimetr. V pánvi rozpálíme olej, na něm tyčinky smažíme přibližně 3 minuty do zlatova.
  • 4
    Opečené vyjmeme z oleje, necháme na savém ubrousku okapat, namáčíme je v chladném sirupu a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 16. 9. 2016
skopove maso
VYNIKAJCI KUCHYNE
Anonymní uživatel
pá 16. 9. 2016
skopove maso
VYNIKAJCI KUCHYNE