Sladké loupáky z bezlepkové mouky Jizerka
50 min.
Ingredience
- Kvásek
- 22gramůDroždí
- 70lžičekCukr krupice
- 1,5decilitryMléko polotučné
- Mouka na posypání válu
- 3lžíceMouka bezlepková Jizerka
- Na potření a posypání loupáků
- Těsto
- 3gramyMouka bezlepková Jizerka
- 70gramůCukr krupice
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1,5decilitryMléko polotučné
- 80gramůHera
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
8 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
194 mg
Cukr
55 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme bezlepkovou mouku Jizerka. Uděláme do ní důlek, do něj rozdrobíme 0.5 kostky droždí, přidáme k nim 1 lžičku cukru a 1 dl vlažného mléka. Počkáme asi 15 minut, než vzejde kvásek. Poté k mouce přidáme 70 g cukru, 1 vejce, špetku soli, 1.5 dl vlahého mléka s 80 g rozpuštěné vlahé Hery. Vše dobře promícháme a necháme 30 - 40 minut vykynout. Těsto musí být vláčné, hladké.
- 2Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál a rozdělíme si ho na malé bochánky (přibližně 2 lžíce). Každý bochánek vyválíme na placku silnou asi 5 - 7 mm. Stočíme ji do tvaru rohlíku a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Rohlíky upravíme do požadovaného tvaru, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem. Necháme je na plechu asi 15 - 20 minut vykynout. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C přibližně 20 minut dozlatova. Necháme je vychladnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.