Sladké minipizzy
40 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 350gramůTřešně
- 175gramůDžem třešňový
- 2lžíceMléko polotučné
- 200gramůMeruňky
- 0,5baleníDroždí sušené
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
6 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vejce smícháme s rozpuštěným vlahým máslem, přidáme mouku, sušené droždí, cukr, sůl a dle potřeby mléko. Vypracujeme těsto a necháme zakryté nakynout na dvojnásobný objem.
- 2Džem smícháme s citronovou šťávou. Třešně omyjeme a vypeckujeme. Meruňky omyjeme a vyjmeme pecky, rozpůlíme a nakrájíme na zhruba půlcentimetrové kousky.
- 3Těsto rozdělíme na 8 koulí, přendáme je na plech vyložený pečicím papírem a každou kouli zploštíme na kruh s trochu silnějším okrajem. Pizzy potřeme džemem a obložíme ovocem.
- 4Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.