Sladké moučné placky - béleše

37 min.

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
13 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme polohrubou mouku, uděláme do ní důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme 10 g krupicového cukru a 1 dl vlahého mléka. Necháme vzejít kvásek, do něho přidáme vejce, žloutek, zbylý krupicový cukr, sůl, rozehřáté vlažné máslo, 1 dl smetany a 1 dl mléka. Promícháme a těsto dobře vypracujeme. Zakryté těsto necháme v teple vykynout (asi 30-40 minut).
  • 2
    Vykynuté těsto dáme na hrubou moukou pomoučený vál, rozdělíme ho na 12 dílů a z každého rukama vypracujeme malý bochánek. Každý pak rozválíme na tenkou placku.
  • 3
    Placky dáme na plech, který jsme potřeli olejem. Pečeme v předehřáté troubě při 190°C - 200°C přibližně 10 - 12 minut dozlatova.
  • 4
    Upečené placky potřeme švestkovými povidly a posypeme je mletým mákem smíchaným s moučkovým cukrem. Podáváme je teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.