Sladké ravioly - cukroví z Itálie

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
27 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
914 mg
Cukr
108 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku, pokrájené máslo, žloutky, vodu, citr.kůru, vanilku a sůl propracujeme na hladké těsto, zabalíme a necháme v chladu odležet.
  • 2
    Těsto rozválíme na tenký plát a vykrajujeme z něj kolečka o průměru 4-5 cm.
  • 3
    Na jednu polovinu koleček dáme trochu marmelády, kraje potřeme rozšlehaným vejcem, přehneme na sebe a přitiskneme.
  • 4
    Takto vyrobené taštičky dáme na plech vyložený pečícím papírem dál od sebe a povrch propícháme vidličkou. Pečeme na 175°C.
  • 5
    Ještě teplé posypeme cukrem a vychladlé zdobíme pramínkem rozpuštěné polevy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.