Sladké ravioly - cukroví z Itálie
35 min.
Ingredience
- 1lžíceVoda pitná
- 250gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1špetkaSůl
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusCukr vanilka
- 100gramůPoleva čokoládová bílá
- 1kusVejce slepičí
- 280gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5hrnekMarmeláda višňová
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
27 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
914 mg
Cukr
108 mg
Postup přípravy
- 1Mouku, pokrájené máslo, žloutky, vodu, citr.kůru, vanilku a sůl propracujeme na hladké těsto, zabalíme a necháme v chladu odležet.
- 2Těsto rozválíme na tenký plát a vykrajujeme z něj kolečka o průměru 4-5 cm.
- 3Na jednu polovinu koleček dáme trochu marmelády, kraje potřeme rozšlehaným vejcem, přehneme na sebe a přitiskneme.
- 4Takto vyrobené taštičky dáme na plech vyložený pečícím papírem dál od sebe a povrch propícháme vidličkou. Pečeme na 175°C.
- 5Ještě teplé posypeme cukrem a vychladlé zdobíme pramínkem rozpuštěné polevy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.