Sladké risone

75 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
36 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
665 mg
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu al dente a pak je pečlivě scedíme.
  • 2
    Rozšleháme vejce, javorový sirup a smetanu.
  • 3
    Přimícháme risone, sultánky, vanilkovou tresť, muškátový oříšek a skořici. Hmotu pak nalijeme do hluboké kulaté nebo oválné zapékací mísy. Mísu postavíme do velkého pekáče s vodou sahající zhruba do poloviny výšky jejích stěn, vložíme do trouby a zapékáme 50–55 minut. Potom vyzkoušíme nožem, zda je pudink hotový: do středu zapíchneme nůž a zůstane-li čistý, můžeme pudink vyndat z trouby.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.