Sladké risone
75 min.
Ingredience
- 50gramůTěstoviny Risone semolinové
- 2kusyVejce slepičí
- 80mililitrůSirup javorový
- 500mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 30gramůHrozinky
- 1lžičkaTresť vanilková
- 3gramyMuškátový oříšek
- 3gramySkořice mletá
- 250mililitrůVoda pitná
- 5gramůSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
36 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
665 mg
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1V osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu al dente a pak je pečlivě scedíme.
- 2Rozšleháme vejce, javorový sirup a smetanu.
- 3Přimícháme risone, sultánky, vanilkovou tresť, muškátový oříšek a skořici. Hmotu pak nalijeme do hluboké kulaté nebo oválné zapékací mísy. Mísu postavíme do velkého pekáče s vodou sahající zhruba do poloviny výšky jejích stěn, vložíme do trouby a zapékáme 50–55 minut. Potom vyzkoušíme nožem, zda je pudink hotový: do středu zapíchneme nůž a zůstane-li čistý, můžeme pudink vyndat z trouby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.