Sladké rýžové svitky
55 min.
Ingredience
- 125gramůRýže dlouhozrnná
- 1špetkaSůl
- 4kusyJablka
- 2lžíceCukr krupice
- 80gramůMouka pšeničná hladká
- 150mililitrůMléko polotučné
- 4kusyVejce slepičí
- 2baleníCukr vanilka
- 1decilitrOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
663 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
32 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
4 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme rýži podle návodu. Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky, vložíme je do hrnce s trochou vody a cukrem a doměkka podusíme.
- 2Smícháme mouku, žloutek, mléko a vanilkový cukr. Z bílků ušleháme sníh a přidáme špetku soli.
- 3Promícháme rýži s mléčnou směsí, opatrně vmícháme sníh.
- 4Na pánvi zahřejeme olej a opečeme na něm po obou stranách rýžové svitky.
- 5Podáváme s jablečným kompotem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.