Sladké smaženky z italského sýra ricotta
30 min.
Ingredience
- 250gramůSýr Ricotta
- 100gramůMouka polohrubá
- 40gramůCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusPomeranče
- 250mililitrůOlej rostlinný
- 100gramůCukr moučkový
- 250mililitrůPomerančová šťáva
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceSmetana čerstvá ke šlehání
- 1lžíceLikér Cointreau
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1055 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
82 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
2 g
Cukr
45 g
Postup přípravy
- 1Z pomeranče ostrouháme přibližně 1 lžíci kůry, oloupeme ho a rozdělíme na dílky.
- 2Do mixeru dáme rozmělněnou ricottu, prosátou mouku, cukr krupici, kůru, kterou jsme nastrouhali z pomeranče, a vejce. Mixujeme, dokud těsto není hladké.
- 3V malém kastrůlku smícháme pomerančovou šťávu, 75 g moučkového cukru (zbylých 25 g necháme na posypání hotových smaženek), máslo, smetanu a likér. Přivedeme k varu, stáhneme plamen a za stálého míchání zahříváme, dokud směs nezhoustne.
- 4Ve větší pánvi rozpálíme olej, do kterého po lžících vkládáme těsto. Smažíme vždy zároveň několik smaženek, 1-2 minuty z obou stran. Hotové smaženky vybíráme z oleje děravou lžící a necháváme je okapat na savém papíře.
- 5Smaženky podáváme polité pomerančovou polevou a ozdobené dílky pomeranče.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.