Sladké tortellini
26 min.
Ingredience
- Náplň
- 500gramůDýně
- 20gramůCukr vanilka
- 20gramůCukr krupice
- 250gramůDžem meruňkový
- 100gramůMáslo čerstvé
- Těsto
- 2litryVoda pitná
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 4kusyVejce slepičí
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 1decilitrRůžová voda
- 2špetkySůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
763 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
36 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
433 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na vál prosejeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do něj rozklepneme celé vejce, přidáme sůl, olej, vodu a rukou vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v lednici 30 minut. Těsto vybereme z fólie, na moukou posypaném vále ho válečkem rozválíme na plát silný 2 cm. Skleničkou o průměru 8 cm z těsta vykrajujeme kolečka, která naplníme náplní a dobře uzavřeme.
- 2Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu a ve vřící osolené vodě tortellini vaříme 6 minut. Uvařené vybereme z vody, opláchneme ve studené vodě a udržujeme v teple.
- 3Náplň: Dýni překrojíme, oloupeme a nakrájíme na kostky, které naskládáme na plech, posypeme cukrem, přidáme na kostky nakrájené máslo, vanilkový cukr, plech dáme do trouby a dýni pečeme 30 minut doměkka. Když je dýně upečená, vytáhneme ji z trouby, necháme vychladnout, nakrájíme na úplně malé kostky, přidáme meruňkový džem a smícháme spolu.
- 4Uvařené tortellini porcujeme na talíře, polijeme rozpuštěným máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.