Sladké tyčky s amoniem

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
2 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
1 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dva plechy vyložíme pečicím papírem, tyčky budeme péci v troubě předehřáté na 140 °C.
  • 2
    Do mísy prosejeme 250 g mouky (zbylou odložíme na posypání válu), přimícháme sůl a amonium. V další míse ušleháme mixerem do pěny cukr s vejci a vanilkovým cukrem. Do vzniklého krému přimícháme moučnou směs a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. Přikryjeme fólií a necháme 120 minut do chladničky.
  • 3
    Na pomoučeném vále vyválíme obdélník, nařežeme ostrým nožem proužky, které rozložíme na plechy a necháme přes noc sušit.
  • 4
    V předehřáté troubě tyčky pečeme asi 30 – 35 minut, až budou bledozlaté. Upečené tyčky necháme na mřížce vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.