Sladké tyčky s amoniem
65 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 250gramůCukr krupice
- 0,25lžičkaAmonium
- 1špetkaSůl
- 2baleníCukr vanilka
- 280gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
2 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
1 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Dva plechy vyložíme pečicím papírem, tyčky budeme péci v troubě předehřáté na 140 °C.
- 2Do mísy prosejeme 250 g mouky (zbylou odložíme na posypání válu), přimícháme sůl a amonium. V další míse ušleháme mixerem do pěny cukr s vejci a vanilkovým cukrem. Do vzniklého krému přimícháme moučnou směs a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. Přikryjeme fólií a necháme 120 minut do chladničky.
- 3Na pomoučeném vále vyválíme obdélník, nařežeme ostrým nožem proužky, které rozložíme na plechy a necháme přes noc sušit.
- 4V předehřáté troubě tyčky pečeme asi 30 – 35 minut, až budou bledozlaté. Upečené tyčky necháme na mřížce vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.