Sladké tyčky s mandlemi
46 min.
Ingredience
- 4decilitryVoda pitná
- 110gramůMandle
- 60gramůCukr krupice
- 1kusVejce slepičí
- 2gramyMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůMáslo čerstvé
- Mouka na vál
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- Na potření a posypání tyček
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceCukr práškový s vanilkovou příchutí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
29 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1V rendlíku přivedeme k varu 3 - 4 dl vody. Vsypeme do ní mandle, necháme přejít varem, poté je scedíme a oloupeme. Dvě lžíce mandlí jemně nastrouháme, zbytek rozdělíme na poloviny a odložíme do misky.
- 2Do mísy vložíme na kousky pokrájené změklé máslo, přidáme cukr a máslo vyšleháme do pěny. Postupně za stálého míchání přidáme strouhané mandle a hladkou mouku. Těsto důkladně vypracujeme, zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladu 30 minut odpočinout. Poté ho položíme na pomoučený vál a zlehka rozválíme. Posypeme připravenými mandlemi, nato těsto 2 x přehneme a znovu zlehka vyválíme na plát silný asi 1,5 - 2 cm. Rádýlkem z něj krájíme tyčky, široké 2 cm a dlouhé asi 4 - 5 cm. Klademe je na plech, vyložený pečicím papírem. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme pří 190°C - 200°C přibližně 10 až 15 minut (do zlatova).
- 3Upečené tyčky necháme vychladnout, poté je posypeme moučkovým cukrem s vanilkovou příchutí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.