Sladké tyčky s mandlemi

46 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
29 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V rendlíku přivedeme k varu 3 - 4 dl vody. Vsypeme do ní mandle, necháme přejít varem, poté je scedíme a oloupeme. Dvě lžíce mandlí jemně nastrouháme, zbytek rozdělíme na poloviny a odložíme do misky.
  • 2
    Do mísy vložíme na kousky pokrájené změklé máslo, přidáme cukr a máslo vyšleháme do pěny. Postupně za stálého míchání přidáme strouhané mandle a hladkou mouku. Těsto důkladně vypracujeme, zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladu 30 minut odpočinout. Poté ho položíme na pomoučený vál a zlehka rozválíme. Posypeme připravenými mandlemi, nato těsto 2 x přehneme a znovu zlehka vyválíme na plát silný asi 1,5 - 2 cm. Rádýlkem z něj krájíme tyčky, široké 2 cm a dlouhé asi 4 - 5 cm. Klademe je na plech, vyložený pečicím papírem. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme pří 190°C - 200°C přibližně 10 až 15 minut (do zlatova).
  • 3
    Upečené tyčky necháme vychladnout, poté je posypeme moučkovým cukrem s vanilkovou příchutí a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.