Sladké zelné palačinky
60 min.
Ingredience
- 800gramůZelí hlávkové bílé
- 8gramůSůl
- 80gramůCukr krupice
- 2decilitryVoda pitná
- 100gramůMouka polohrubá
- 3kusyVejce slepičí
- 2decilitryMléko polotučné
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 50gramůCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
14 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Zelí nakrouháme na jemno, posolíme a necháme do druhého dne v chladnu pustit šťávu.
- 2V kastrolu zkaramelizujeme cukr, podlijeme vodou a rozmícháme. Na tento základ vložíme zelí, které nejdříve důkladně vymačkáme od puštěné šťávy. Zakryté pozvolna dusíme do změknutí.
- 3Zatím v míse smícháme mouku, vejce, mléko, cukr, nakonec přidáme dušené zelí a důkladně promícháme. Těsto by mělo být řidší, takže v případě potřeby zředíme mlékem. Z těsta na rozpáleném oleji smažíme silnější palačinky, které podáváme přeložené a bohatě posypané cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.