Sladké zelné palačinky

60 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
14 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zelí nakrouháme na jemno, posolíme a necháme do druhého dne v chladnu pustit šťávu.
  • 2
    V kastrolu zkaramelizujeme cukr, podlijeme vodou a rozmícháme. Na tento základ vložíme zelí, které nejdříve důkladně vymačkáme od puštěné šťávy. Zakryté pozvolna dusíme do změknutí.
  • 3
    Zatím v míse smícháme mouku, vejce, mléko, cukr, nakonec přidáme dušené zelí a důkladně promícháme. Těsto by mělo být řidší, takže v případě potřeby zředíme mlékem. Z těsta na rozpáleném oleji smažíme silnější palačinky, které podáváme přeložené a bohatě posypané cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.