Sladkokyselá kaše z rebarbory

25 min.
Švédsko

Ingredience

  • Kaše
  • Šlehačka
    • 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
    • 1lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
534 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
17 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
2 g
Cukr
78 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Stvoly rebarbory omyjeme, oloupeme a nákrájíme na špalíčky. V hrnci ve vodě rozvaříme cukr i vanilkový cukr, přidáme rebarboru a pomalu ji také rozvaříme. Vaříme však jen krátce, přibližně 15 minut. Kukuřičný škrob (Maizenu) rozmícháme ve sklenici se třemi lžícemi vody, za stálého míchání přilijeme k rozvařené rebarboře a povaříme ještě minutu. Poté hrnec odstavíme z plotny, jakmile rebarbora trochu vychladne, rozmixujeme ji tyčovým mixérem na kaši. Podle chuti můžeme přisladit. Rebarborovou kaši nalijeme do kompotových misek a dáme do chladničky na 1 - 2 hodiny vychladit. Mezitím vyšleháme smetanu s moučkovým cukrem na tuhou šlehačku. Vychlazenou rebarborovou kaši ozdobíme šlehačkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.