Sladkokyselá omáčka z mirabelek
140 min.
Ingredience
- 600gramůMirabelky
- 4lžíceVoda pitná
- 150gramůCukr moučkový
- 250mililitrůVíno muškátové
- 4lžíceOcet bílý vinný
- 1kusChilli paprička
- 1lžičkaSůl
- 4kusyBobkový list
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1lžičkaKurkuma
- 0,5kusSkořice celá
Počet porcí:
20Postup přípravy
- 1Omyté mirabelky s vodou vaříme v hrnci se silným dnem. Když začnou karamelizovat (získávají světle hnědou barvu), přilejeme bílé víno a vinný ocet, v zakrytém hrnci vaříme na slabém plameni 15 minut. Začnou-li se mirabelky rozpadat, odstavíme je z ohně a propasírujeme přes síto na těstoviny nebo v pasírovacím mlýnku.
- 2Do propasírovaného ovoce zamícháme očištěnou a omytou chilli papričku (nadrobno rozsekanou), sůl, skořicovou kůru, bobkový list, mletý zázvor, mletou kurkumu, vše vaříme do zhoustnutí na středním plameni asi 30 minut za neustálého míchání. Odstavíme z ohně, vyjmeme skořici a bobkové listy, poté omáčku naplníme do sklenic vypláchnutých horkou vodou a řádně uzavřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.