Sladkokyselá omáčka z mirabelek

140 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
62 kcal
Sacharidy
14 g
Vláknina
883 mg
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté mirabelky s vodou vaříme v hrnci se silným dnem. Když začnou karamelizovat (získávají světle hnědou barvu), přilejeme bílé víno a vinný ocet, v zakrytém hrnci vaříme na slabém plameni 15 minut. Začnou-li se mirabelky rozpadat, odstavíme je z ohně a propasírujeme přes síto na těstoviny nebo v pasírovacím mlýnku.
  • 2
    Do propasírovaného ovoce zamícháme očištěnou a omytou chilli papričku (nadrobno rozsekanou), sůl, skořicovou kůru, bobkový list, mletý zázvor, mletou kurkumu, vše vaříme do zhoustnutí na středním plameni asi 30 minut za neustálého míchání. Odstavíme z ohně, vyjmeme skořici a bobkové listy, poté omáčku naplníme do sklenic vypláchnutých horkou vodou a řádně uzavřeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.