Sladkokyselá polévka s chřestem
30 min.
Ingredience
- 500gramůChřest zelený
- 1lžíceOlej stolní
- 1kusCibule
- 700mililitrůVývar zeleninový
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 50mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
257 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
15 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Chřest očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli nasekáme na kostičky. Na oleji osmahneme cibulku a kousky chřestu. Potom chřest s cibulkou zalijeme horkým zeleninovým vývarem a pod pokličkou vaříme doměkka. Část vařeného chřestu vyjmeme děrovanou naběračkou, ochutíme ho solí a pepřem, a potom ho rozmixujeme. Rozmixovaný chřest s kořením rozředíme smetanou a vínem a několik minut povaříme. Na závěr do polévky vrátíme odložený nerozmixovaný chřest a polévku dochutíme cukrem. Polévku podáváme horkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.