Sladkokyselá žebírka po thajsku
65 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 2lžíceOmáčka rybí
- 2000gramůVepřová žebra
- 125mililitrůKompot ananasový
- 6lžicChilli omáčka
- 1lžíceZázvor mletý
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceMed včelí
- 4lžíceLimetková šťáva
- 1kusCibule červená
- 4lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1545 kcal
Bílkoviny
83 g
Tuky
120 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Jednotlivá žebra od sebe oddělíme pomocí velkého nože a vložíme do hrnce. V osolené vodě vaříme cca půl hodiny do změknutí.
- 2Poté vodu slijeme, žebírka propláchneme, necháme okapat a vychladnout.
- 3V pánvi rozpálíme olej a orestujeme cca 5-10min najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor.
- 4Přidáme ananasovou šťávu, rybí omáčku, protlak, limetovou šťávu, med a chilli omáčku.
- 5Přivedeme k varu a povaříme cca 10min do zhoustnutí. Odstavíme a necháme vychladnout.
- 6Touto směsí potřeme žebírka a grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím cca 15min. Mezitím obracíme a potíráme.
- 7Žebírka podáváme teplá.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.