Sladkokyselá žebírka po thajsku

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1545 kcal
Bílkoviny
83 g
Tuky
120 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jednotlivá žebra od sebe oddělíme pomocí velkého nože a vložíme do hrnce. V osolené vodě vaříme cca půl hodiny do změknutí.
  • 2
    Poté vodu slijeme, žebírka propláchneme, necháme okapat a vychladnout.
  • 3
    V pánvi rozpálíme olej a orestujeme cca 5-10min najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor.
  • 4
    Přidáme ananasovou šťávu, rybí omáčku, protlak, limetovou šťávu, med a chilli omáčku.
  • 5
    Přivedeme k varu a povaříme cca 10min do zhoustnutí. Odstavíme a necháme vychladnout.
  • 6
    Touto směsí potřeme žebírka a grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím cca 15min. Mezitím obracíme a potíráme.
  • 7
    Žebírka podáváme teplá.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.