Sladkokyselá zelenina
30 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 125gramůShiitake houby
- 50gramůZázvor celý
- 2kusyChilli paprička
- 100gramůBambusové výhonky konzervované
- 150gramůAnanas
- 125gramůHrášek
- 100gramůZelí čínské
- 4lžíceOcet rýžový
- 1lžičkaSolamyl
- 2lžíceCukr krupice
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 4lžíceSherry brandy
- 125gramůMrkev kořen
- 4lžíceOmáčka sójová
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Zelí opláchneme, rozebereme na listy, osušíme a polélně rozpůlíme. Poté nakrájíme na asi 3cm dlouhé nudličky. Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka. Houby očistíme a rozpůlíme. Hráškové lusky propláchneme a rovněž rozpůlíme.
- 2Oloupaný zázvor a česnek nasekáme najemno. Chilli papričky rozkrojíme, odstraníme semínka a nakrájíme na tenké nudličky.
- 3Bambusové výhonky necháme okapat na sítě. Ananas oloupeme a čistou dužinu nakrájíme na kousky.
- 4Ve woku rozpálíme olej a orestujeme nejprve mrkev, houby, hráškové lusky a zelí. Přidáme zázvor, česnek a chilli papričky a krátce opečeme. Poté přimícháme výhonky, ananas, ocet, sójovu omáčku, sherry a cukr, zalijeme 3/4 vývaru a prohřejeme.
- 5Ve zbytku studeného vývaru rozmícháme kukuřičný škrob, přilijeme do woku a promícháme. Povaříme na mírném ohni cca 4min.
- 6Rozdělíme do misek a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.