Sladkokyselé ovoce
60 min.
Ingredience
- 600gramůBroskve
- 500gramůTřešně
- 500gramůMeruňky
- 1kilogramMeloun cukrový
- 1kusCitrony
- 100gramůCukr krupice
- 30gramůCukr vanilka
- 100gramůHořčičné semínko
- 0,5litrVoda pitná
- 0,5litrOcet vinný
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
4 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Meruňky, broskve, třešně omyjeme. Třešně vypeckujeme, broskve a meruňky rozkrojíme, vybereme pecky a nakrájíme na čtvrtky. Meloun rozkrojíme na půlku, vykrojíme měkký střed a meloun nakrájíme na malé kousky. Citron omyjeme pod horkou tekoucí vodou, potom ho rozkrojíme, šťávu vymačkáme a kůru nakrájíme na malé kousky.
- 2Do hrnce vlijeme vodu, přisypeme 500 g cukru, vanilkový cukr, spolu povaříme do rozpuštění cukru. Do sladké cukrové hmoty přidáme nakrájené broskve, meruňky, meloun a třešně. Vaříme přibližně 15 minut. Potom ovoce vybereme, rozdělíme do připravených teplých skleniček. Do cukrové šťávu vsypeme zbylý cukr, přilijeme ocet a za stálého míchání povaříme dalších 15 minut. Do sirupu přidáme hořčičné semínko, citrónovou kůru, dobře promícháme a stáhneme z ohně.
- 3Ještě horkým sirupem zalijeme ovoce v skleničkách, které ihned zavíčkujeme. Necháme vychladnout a ovoce uskladníme na chladném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.