Sladkokyselé pálivé nudle s míchanými dary moře
34 min.
Ingredience
- 4kusyMušle slávky
- 110gramůNudle z fazolí mungo
- 60gramůGarnát obecný
- 2lžíceOlej rostlinný
- 3lžíceLimetková šťáva
- 1lžíceOmáčka rybí
- 3kusyŠalotka
- 2kusyCibulka jarní
- 1kusChilli paprička
- 5stroužkůČesnek
- 55gramůHřebenatka
- 2kusyCitronová tráva
- 15gramůHouby černé
- 1hrstSalát hlávkový
- 60gramůOlihně
- 0,5lžičkaChilli paprička sušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1170 kcal
Bílkoviny
135 g
Tuky
27 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
694 mg
Cukr
769 mg
Postup přípravy
- 1Nejdříve namočíme zámotky nudlí na 1-2 minuty do vařící vody, aby změkly, necháme je okapat a nakrájíme je na menší kousky. Houby namočíme na 2-3 minuty do vařící vody, potom necháme okapat a nahrubo nasekáme.
- 2Vyloupeme, očistíme a nařízneme garnáty podélně po hřbetu, aby se otevřeli (ocásek a hlavičku necháme). Stáhneme kůži z olihní, uvnitř propláchneme a nakrájíme na 0,5 cm široké kroužky. Hřebenatky zbavíme tmavých žilek.
- 3Vydrhneme slávky i se škeblemi dočista a odstraníme z ulit vousy. Otevřené mušle vyhazujeme.
- 4V pánvi Wok rozpálíme olej a naprudko v něm usmažíme utřený česnek do světlehněda. Česnek přendáme na talířek.
- 5Opět v pánvi Wok dusíme na středně prudkém ohni směs garnátů, olihní a mušlí v limetkové šťávě asi 2 minuty, až se garnáti rozevřou. K tomu přidáme hřebenatky a dusíme ještě asi 1 minutu. Neotevřené mušle opět vyhodíme. Přidáme nudle a houby a dále 2 minuty dusíme, až jsou hotové. Odstavíme z ohně, přidáme na tenká kolečka nakrájené (pouze bílé nadzemní části) snítky citronové trávy, na tenká kolečka nakrájenou šalotku, chilli koření, na kolečka nakrájenou jarní cibulku, promícháme a dokořeníme.
- 6Servírujeme na talíři pokladeném listy hlávkového salátu. Na směs z darů moře nasypeme na kroužky nakrájenou a jader zbavenou chilli papričku a smažený česnek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.