Sladkokyselé zavařované hrušky
60 min.
Ingredience
- 5kilogramůHrušky
- 500gramůCukr krystal
- 2,5litryVoda pitná
- 1,25decilitryOcet kvasný lihový
- 3kusyCitrony
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
275 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
13 g
Cukr
57 g
Postup přípravy
- 1Hrušky důkladně omyjeme, oloupeme, rozkrojíme na poloviny, odstraníme stopky a jádřince. Ocet rozmícháme v litru studené vody a namočíme do něj hrušky. V dalším hrnci přivedeme k varu dostatečné množství čisté vody, vhodíme hrušky a povaříme cca 15 minut (do úplného změknutí). Poté je vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme okapat. Zakápneme šťávou, vymačkanou z citronů, rozdělíme do sklenic a přelijeme vychladlým cukerným roztokem. (Cukr rozmícháme v 1,5 l vody a povaříme). Důkladně zavíčkujeme hlavicí, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.