Sladkokyselé zavařované hrušky

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
275 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
13 g
Cukr
57 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrušky důkladně omyjeme, oloupeme, rozkrojíme na poloviny, odstraníme stopky a jádřince. Ocet rozmícháme v litru studené vody a namočíme do něj hrušky. V dalším hrnci přivedeme k varu dostatečné množství čisté vody, vhodíme hrušky a povaříme cca 15 minut (do úplného změknutí). Poté je vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme okapat. Zakápneme šťávou, vymačkanou z citronů, rozdělíme do sklenic a přelijeme vychladlým cukerným roztokem. (Cukr rozmícháme v 1,5 l vody a povaříme). Důkladně zavíčkujeme hlavicí, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme 10 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.