Sladkost z kuřecích prsíček

50 min.
Turecko

Ingredience

    • 250gramůCukr krupice
    • 150gramůRýže loupaná
    • 100gramůKuřecí prsa
    • 1lžičkaSkořice mletá
    • 1000mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
6 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
1 g
Cukr
61 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přebranou rýži zalijeme horkou vodou a necháme hodinu máčet. Poté scedíme a necháme velice dobře okapat.
  • 2
    Okapanou rýži rozdrtíme v hmoždíři na prášek, který rozmícháme s trochou mléka. Vzniklou kaši propasírujeme přes sítko do zbylého mléka, osladíme a dáme vařit.
  • 3
    Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky a namočíme do vody. Mokré maso rozmačkáme s trochou rýžové kaše a poté vmícháme do zbývající kaše. Vše krátce povaříme, přilijeme kuřecí vývar a ihned přendáváme do servírovacích misek.
  • 4
    Kaši necháme v chladu odležet, podáváme sypané skořicí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.