Sladkost z kuřecích prsíček
50 min.
Ingredience
- 250gramůCukr krupice
- 150gramůRýže loupaná
- 100gramůKuřecí prsa
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1000mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
6 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
1 g
Cukr
61 g
Postup přípravy
- 1Přebranou rýži zalijeme horkou vodou a necháme hodinu máčet. Poté scedíme a necháme velice dobře okapat.
- 2Okapanou rýži rozdrtíme v hmoždíři na prášek, který rozmícháme s trochou mléka. Vzniklou kaši propasírujeme přes sítko do zbylého mléka, osladíme a dáme vařit.
- 3Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky a namočíme do vody. Mokré maso rozmačkáme s trochou rýžové kaše a poté vmícháme do zbývající kaše. Vše krátce povaříme, přilijeme kuřecí vývar a ihned přendáváme do servírovacích misek.
- 4Kaši necháme v chladu odležet, podáváme sypané skořicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.