Sladký bezinkový sirup
45 min.
Ingredience
- 3kilogramyBezinky
- 3litryVoda pitná
- 1,5kilogramyCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 2kusySkořice celá
- 2kusyHřebíček
- 20gramůPomerančová kůra
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
13 g
Cukr
73 g
Postup přípravy
- 1Dobře vyzrálé plody černé bezinky očistíme, opláchneme pod studenou vodou a dáme je do hrnce. Zalijeme studenou vodou tak, aby byly ponořené a necháme 24 hodin namáčet.
- 2Následovně bezinky scedíme, šťávu vlijeme do hrnce a plody propasírujeme přes sítko. Propasírovanou šťávu přilijeme do hrnce.
- 3Do hrnce přidáme jemně nastrouhanou pomerančovou kůru a přisypeme krupicový cukr s vanilkovým cukrem. Nakonec vložíme hřebíček a skořici. Dobře promícháme a za stálého míchání suroviny přivedeme k varu. Vaříme 25 minut, aby se důkladně rozpustil cukr, a stáhneme z ohně.
- 4Hotový sirup naléváme do teplých lahví, které víčkem uzavřeme. Sirup necháme vychladnout a uskladníme na chladné místo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.