Sladký bezinkový sirup

45 min.
Česká republika

Ingredience

    • 3kilogramyBezinky
    • 3litryVoda pitná
    • 1,5kilogramyCukr krupice
    • 20gramůCukr vanilka
    • 2kusySkořice celá
    • 2kusyHřebíček
    • 20gramůPomerančová kůra
Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
13 g
Cukr
73 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře vyzrálé plody černé bezinky očistíme, opláchneme pod studenou vodou a dáme je do hrnce. Zalijeme studenou vodou tak, aby byly ponořené a necháme 24 hodin namáčet.
  • 2
    Následovně bezinky scedíme, šťávu vlijeme do hrnce a plody propasírujeme přes sítko. Propasírovanou šťávu přilijeme do hrnce.
  • 3
    Do hrnce přidáme jemně nastrouhanou pomerančovou kůru a přisypeme krupicový cukr s vanilkovým cukrem. Nakonec vložíme hřebíček a skořici. Dobře promícháme a za stálého míchání suroviny přivedeme k varu. Vaříme 25 minut, aby se důkladně rozpustil cukr, a stáhneme z ohně.
  • 4
    Hotový sirup naléváme do teplých lahví, které víčkem uzavřeme. Sirup necháme vychladnout a uskladníme na chladné místo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.