Sladký bochánek s cukrovou polevou
50 min.
Ingredience
- 2,4decilitryVoda pitná
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCukr třtinový
- 1lžičkaSůl
- 450gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžíceMléko plnotučné sušené
- 1lžičkaDroždí sušené
- 150gramůRozinky tmavé
- 1lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
5 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
179 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami.
- 2Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
- 3Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 4Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a světlou barvu kůrky a zapneme. Pět minut před ukončením cyklu hnětení přidáme rozinky. Některé přístroje nás na to upozorní zvukovým signálem.
- 5Během pečení připravíme cukrovou polevu - zahřejeme lžíci vody a v ní mícháme do rozpuštění lžíci krupicového cukru.
- 6Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme, potřeme cukrovou polevou a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.