Sladký chléb alá brioška

75 min.
Ruská federace

Ingredience

    • 100mililitrůMléko polotučné
    • 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 1lžičkaSůl
    • 6lžicČokoláda mléčná
    • 50gramůCukr moučkový
    • 3kusyVejce slepičí
    • 2lžičkyDroždí sušené
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
205 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
3 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do pekárny dáme na spodek vlažné mléko, vejce, která už nejsou studená z lednice a lžičku soli. Poté nasypeme mouku, cukr a nakonec droždí. Necháme umíchat těsto – těsně před koncem přidáme čokoládu – buď si koupíme již hotové čokoládové vločky, nebo tabulku čokolády nakrájíme.
  • 2
    Pečeme 30 – 40 minut.
  • 3
    Recept lze samozřejmě připravit i bez pekárny – smícháme všechny suroviny, necháme je hodinu kynout, propracujeme a necháme dalších 30 minut kynout. Poté dáme do trouby na 180 °C na 30-40 minut péct.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.