Sladký chléb alá brioška
75 min.
Ingredience
- 100mililitrůMléko polotučné
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 6lžicČokoláda mléčná
- 50gramůCukr moučkový
- 3kusyVejce slepičí
- 2lžičkyDroždí sušené
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
205 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
3 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do pekárny dáme na spodek vlažné mléko, vejce, která už nejsou studená z lednice a lžičku soli. Poté nasypeme mouku, cukr a nakonec droždí. Necháme umíchat těsto – těsně před koncem přidáme čokoládu – buď si koupíme již hotové čokoládové vločky, nebo tabulku čokolády nakrájíme.
- 2Pečeme 30 – 40 minut.
- 3Recept lze samozřejmě připravit i bez pekárny – smícháme všechny suroviny, necháme je hodinu kynout, propracujeme a necháme dalších 30 minut kynout. Poté dáme do trouby na 180 °C na 30-40 minut péct.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.