Sladký chléb s granátovým jablkem
50 min.
Ingredience
- 2decilitryVoda pitná
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1lžíceCukr třtinový
- 1lžičkaSůl
- 450gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžíceMléko plnotučné sušené
- 1,5lžičkyDroždí sušené
- 1kusJablka
- 1kusJablko granátové
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
9 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Jablko oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme na jemno. Granátové jablko přepůlíme, lžičkou z něj vybereme semínka a dužninu bez bílé slupky.
- 2Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme máslo, citronovou šťávu, nastrouhané jablko, cukr a sůl, také semínka a dužninu z granátového jablka. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečící nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
- 3Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 4Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku a zapneme.
- 5Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.