Sladký fíkový koláč

35 min.
Itálie

Ingredience

  • Na krém
    • 60gramůPuding vanilková příchuť
    • 50gramůCukr krupice
    • 120mililitrůMléko plnotučné
    • 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 350gramůMascarpone
    • 10gramůVanilkový lusk
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
24 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
856 mg
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme pudinkový prášek s cukrem, mlékem, smetanou a vanilkovou esencí, vše důkladně rozmícháme. Na mírném plameni necháme krém za stálého míchání zhoustnout, vyndáme vanilku, vychladíme. Do vychladlého krému přidáme mascarpone.
  • 2
    Do formy vložíme papír na pečení, na dno položíme polovinu piškotů. Pokapeme je polovinou marsaly, posypeme polovinou fíků a přidáme polovinu krému. Stejným způsobem vytvoříme i další vrstvu. Formu vložíme do igelitového sáčku a dáme na 4 hodiny do chladničky, dokud dort neztuhne.
  • 3
    Potom vyklopíme z formy a ozdobíme čerstvými fíky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.