Sladký nudlový nákyp
60 min.
Ingredience
- 100gramůNudle široké
- 5kusůVejce slepičí
- 5lžicCukr krupice
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1špetkaSůl
- 3lžíceHera
- 2lžíceRozinky tmavé
- 2lžíceOřechy vlašské
- 2lžíceMed včelí
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
15 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
767 mg
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Široké nudle uvaříme v dostatečném množství slané vody, potom je slijeme, necháme okapat a zcela vychladnout.
- 2Vajíčka rozklepneme a bílky oddělíme od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, žloutky utřeme s cukrem.
- 3Vlašské ořechy nasekáme nadrobno.
- 4V míse smícháme žloutky a skořici, přimícháme trochu soli, rozpuštěnou Heru a vychladlé uvařené nudle. Do směsi nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.
- 5Do vymazané zapékací formy rozložíme polovinu připravených nudlí, posypeme je rozinkami a nasekanými ořechy, polijeme medem a nakonec přikryjeme zbylou nudlovou směsí.
- 6Nákyp pečeme přibližně 30 až 40 minut ve středně vyhřáté troubě, až má zlatavou barvu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.