Sladký tvaroh s perníkem a třešněmi

30 min.
Německo

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
14 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
1 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cedník vyložíme navlhčeným plátnem, naplníme tvarohem, zatížíme, necháme nejméně 8 hodin odkapat.
  • 2
    Mezitím omyjeme třešně, vypeckujeme, nasypeme do hrnce. Přidáme polovinu cukru, přilijeme 2 lžíce vody, přivedeme k varu, zakryté zvolna cca 5 minut povaříme. Poté necháme zchladnout.
  • 3
    Tvaroh vymícháme se zbytkem cukru a smetanou dohladka. Perník rozdrobíme, čokoládu nastrouháme, obojí smícháme se skořicí.
  • 4
    Do dezertních mističek rozdělíme část třešní, navrstvíme tvaroh, doplníme znovu třešněmi. Posypeme směsí čokolády a perníku a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.