Sladký tvaroh s perníkem a třešněmi
30 min.
Ingredience
- 500gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 250gramůTřešně
- 60gramůCukr krupice
- 100gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 150gramůPerník
- 2lžíceČokoláda hořká
- 1špetkaSkořice mletá
- 2lžíceVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
14 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
1 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Cedník vyložíme navlhčeným plátnem, naplníme tvarohem, zatížíme, necháme nejméně 8 hodin odkapat.
- 2Mezitím omyjeme třešně, vypeckujeme, nasypeme do hrnce. Přidáme polovinu cukru, přilijeme 2 lžíce vody, přivedeme k varu, zakryté zvolna cca 5 minut povaříme. Poté necháme zchladnout.
- 3Tvaroh vymícháme se zbytkem cukru a smetanou dohladka. Perník rozdrobíme, čokoládu nastrouháme, obojí smícháme se skořicí.
- 4Do dezertních mističek rozdělíme část třešní, navrstvíme tvaroh, doplníme znovu třešněmi. Posypeme směsí čokolády a perníku a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.