Sladký velikonoční sýr

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
256 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
15 g
Sacharidy
12 g
Cukr
893 mg
Vápník
116 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko vylijeme do hrnce, osolíme a přidáme celá rozkvedlaná vejce, která za stálého míchání vaříme přibližně 40 minut. Před dokončením vaření přisypeme rozinky. Vejce se spojí z mlékem, zůstane nám žlutá voda.
  • 2
    Tu můžeme scedit, a to tak, že přes jiný hrnec přehodíme řídkou látku (např. utěrku) a vylijeme do utěrky už uvařený sýr. Utěrku dobře stáhneme, konce svážeme, sýr v utěrce dobře stlačíme a necháme odkapat do druhého dne. Potom utěrku rozvážeme, sýr z ní vyndáme, nakrájíme na tenké pásky, anebo kostky, které naskládáme na talíř a o velikonočních svátcích nabízíme hostům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.