Sladové housky s rozinkami
45 min.
Ingredience
- 2,4decilitryVoda pitná
- 25gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceCukr třtinový
- 2lžíceSladový extrakt
- 1lžičkaSůl
- 450gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžíceMléko plnotučné sušené
- 1,5lžičkyDroždí sušené
- 150gramůRozinky tmavé
- 2lžíceCukr krupice
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceMléko polotučné
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
202 mg
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme máslo, slad, třtinový cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a vše poprášíme droždím. Do jednoho rohu pečicí nádoby vsypeme sušené mléko.
- 2Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 3Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Pět minut před koncem cyklu "hnětení" k těstu přidáme rozinky. Některé přístroje nás na to upozorní zvukovým signálem.
- 4Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu, prohněteme a rozdělíme na 8 stejně velkých dílů. Vytvoříme z nich koule, dáme je v dostatečném odstupu na olejem mírně potřený plech, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout, dokud nemají dvakrát větší objem.
- 5Troubu předehřejeme na 200°C a housky pečeme přibližně 15 až 20 minut, až mají zlatavou barvu.
- 6Během pečení ohřejeme mléko a rozpustíme v něm krupicový cukr, směsí pak po upečení ještě teplé housky potřeme, Podáváme nejlépe ještě teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.