Sladové housky s rozinkami

45 min.
Evropa

Ingredience

      • 2,4decilitryVoda pitná
      • 25gramůMáslo čerstvé
      • 4lžíceCukr třtinový
      • 2lžíceSladový extrakt
      • 1lžičkaSůl
      • 450gramůMouka pšeničná hladká
      • 2lžíceMléko plnotučné sušené
      • 1,5lžičkyDroždí sušené
      • 150gramůRozinky tmavé
      • 2lžíceCukr krupice
      • 2lžíceOlej olivový
      • 2lžíceMléko polotučné
    Počet porcí:
    8

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    343 kcal
    Bílkoviny
    7 g
    Tuky
    6 g
    Sacharidy
    67 g
    Vláknina
    202 mg
    Cukr
    12 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme máslo, slad, třtinový cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a vše poprášíme droždím. Do jednoho rohu pečicí nádoby vsypeme sušené mléko.
    • 2
      Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
    • 3
      Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Pět minut před koncem cyklu "hnětení" k těstu přidáme rozinky. Některé přístroje nás na to upozorní zvukovým signálem.
    • 4
      Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu, prohněteme a rozdělíme na 8 stejně velkých dílů. Vytvoříme z nich koule, dáme je v dostatečném odstupu na olejem mírně potřený plech, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout, dokud nemají dvakrát větší objem.
    • 5
      Troubu předehřejeme na 200°C a housky pečeme přibližně 15 až 20 minut, až mají zlatavou barvu.
    • 6
      Během pečení ohřejeme mléko a rozpustíme v něm krupicový cukr, směsí pak po upečení ještě teplé housky potřeme, Podáváme nejlépe ještě teplé.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.