Slané dukátky
40 min.
Ingredience
- 150gramůMouka polohrubá
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaKypřicí prášek do pečiva
- 2lžíceOlej stolní
- 1lžičkaKmín drcený
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
186 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
101 mg
Postup přípravy
- 1Z mouky, másla, vejce, mléka, soli a kypřicího prášku vypracujeme na válu těsto. Z něj vyválíme placku, mírně ji potřeme olejem, složíme, znovu rozválíme a celý postup asi pětkrát opakujeme. Nakonec placku tence vyválíme a tvořítkem vypichujeme malá kolečka. Ta urovnáme na plech, vyložený pečicím papírem, necháme do druhého dne odpočinout, potom je potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme kmínem a zprudka upečeme ve vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.