Slané křehké pečivo

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
737 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
45 g
Sacharidy
73 g
Cukr
67 mg
Vápník
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku dáme na hromádku doprostřed válu, uprostřed mouky uděláme důlek a dáme do něj žloutky, sůl a studenou vodu. Vločky másla dáme na okraj důlku a vypracujeme hladké těsto.
  • 2
    Z těsta utvoříme kouli, zakryjeme a necháme dvě hodiny v chladnu odpočívat. Těsto můžeme rozdělit na několik dílů a zmrazit. Vydrží až 6 měsíců, před použitím necháme 5 hodin v lednici, pak s ním zacházíme jako s čerstvým.
  • 3

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.