Slané křehké pečivo
20 min.
Ingredience
- 2lžičkySůl
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 250mililitrůVoda pitná
- 500gramůMáslo čerstvé
- 1kilogramMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
737 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
45 g
Sacharidy
73 g
Cukr
67 mg
Vápník
10 g
Postup přípravy
- 1Mouku dáme na hromádku doprostřed válu, uprostřed mouky uděláme důlek a dáme do něj žloutky, sůl a studenou vodu. Vločky másla dáme na okraj důlku a vypracujeme hladké těsto.
- 2Z těsta utvoříme kouli, zakryjeme a necháme dvě hodiny v chladnu odpočívat. Těsto můžeme rozdělit na několik dílů a zmrazit. Vydrží až 6 měsíců, před použitím necháme 5 hodin v lednici, pak s ním zacházíme jako s čerstvým.
- 3
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.