Slané lívance - příloha k pečením
20 min.
Ingredience
- 70gramůMáslo čerstvé
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 4kusyVejce slepičí
- 180gramůMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 50gramůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
39 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1Máslo utřeme se žloutky, přilijeme smetanu, lehce vmícháme sníh z bílků a nakonec mouku.
- 2Upečeme lívanečky obvyklým způsobem a uchováme je na teple.
- 3Podáváme jako přílohu k bílému pečenému masu nebo k dušené zelenině.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.