Slané lívance z ovesných vloček
30 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůOvesné vločky
- 0,25litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
536 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
28 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Ovesné vločky zalijeme 1/4l vařícího mléka a necháme je nabobtnat.
- 2Potom přidáme sůl, ve zbylém mléce rozkvedlané žloutky, mouku s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků.
- 3Lívance pečeme obvyklým způsobem.
- 4Podáváme jako přílohu ke špenátu nebo zelenině a jako oblohu k pečenému bílému masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.