Slané lívance ze strouhané žemle

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
27 g
Sacharidy
21 g
Cukr
335 mg
Vápník
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žemle zbavíme kůrky a nastrouháme je. Mléko osolíme, rozšleháme v něm žloutky, přidáme žemle a necháme je nabobtnat. Z bílků ušleháme pevný sníh a lehce jej vmícháme do těsta.
  • 2
    Lívanečky pečeme na másle a necháme je zvolna dopékat, aby měly kůrku.
  • 3
    Podáváme jako přílohu k masu nebo k dušené zelenině.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.