Slané lívance ze strouhané žemle
30 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 120gramůŽemle tuková
- 0,25litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
27 g
Sacharidy
21 g
Cukr
335 mg
Vápník
5 g
Postup přípravy
- 1Žemle zbavíme kůrky a nastrouháme je. Mléko osolíme, rozšleháme v něm žloutky, přidáme žemle a necháme je nabobtnat. Z bílků ušleháme pevný sníh a lehce jej vmícháme do těsta.
- 2Lívanečky pečeme na másle a necháme je zvolna dopékat, aby měly kůrku.
- 3Podáváme jako přílohu k masu nebo k dušené zelenině.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.