Slané lívanečky
20 min.
Ingredience
- 15gramůDroždí
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 1decilitrMléko plnotučné
- 300gramůMouka polohrubá
- 0,5lžičkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 3lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
8 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
967 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy rozdrobíme kvasnice, přidáme k nim 0.5 lžičky cukru, 1 dl vlažného mléka a necháme kvásek vykynout. Potom ke kvásku prosejeme polohrubou mouku se solí, promícháme a přidáme vlažné mléko. Nakonec přidáme vejce a směs rozmixujeme. Těsto by mělo být řidší, zakryjeme ho a necháme v teple vykynout na dvojnásobný objem.
- 2V lívanečníku na 4 lívance vytřeme dna olejem, těsto nalijeme malou naběračkou a lívanečky smažíme z obou stran dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.