Slané lívanečky

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
8 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
967 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy rozdrobíme kvasnice, přidáme k nim 0.5 lžičky cukru, 1 dl vlažného mléka a necháme kvásek vykynout. Potom ke kvásku prosejeme polohrubou mouku se solí, promícháme a přidáme vlažné mléko. Nakonec přidáme vejce a směs rozmixujeme. Těsto by mělo být řidší, zakryjeme ho a necháme v teple vykynout na dvojnásobný objem.
  • 2
    V lívanečníku na 4 lívance vytřeme dna olejem, těsto nalijeme malou naběračkou a lívanečky smažíme z obou stran dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.