Slané pečivo s hrubou solí
30 min.
Ingredience
- 200gramůSýr Eidam cihla 40%
- 260gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrMléko polotučné
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceVoda pitná
- 2lžičkyKari koření
- 1lžíceSůl mořská
- 1lžíceKmín celý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
38 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
140 mg
Postup přípravy
- 1Nastrouhaný sýr dáme do misky, přidáme mouku, na kousky nakrájené máslo a nakonec vlijeme mléko. Vypracujeme tuhé a hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a odložíme na celou noc do lednice odpočinout.
- 2Rozbalené těsto dáme na moukou posypaný vál, rozválíme ho na velký plát, silný půl centimetru. Plát potřeme vejcem rozkvedlaným s vodou, posypeme kari kořením, hrubou solí a kmínem. Nakrájíme na stejné tyčinky, které naskládáme na pečícím papírem vyložený plech a vložíme do nahřáté trouby. Pečeme velmi krátkou dobu. Až se pečivo nafoukne a na povrchu začne chytat nazlátlou barvu, vytáhneme z trouby.
- 3Upečené pečivo necháme vychladnou. Udržujeme v skleněné dóze nebo v mikrotenovém sáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.