Slané pečivo s hrubou solí

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
38 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
140 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nastrouhaný sýr dáme do misky, přidáme mouku, na kousky nakrájené máslo a nakonec vlijeme mléko. Vypracujeme tuhé a hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a odložíme na celou noc do lednice odpočinout.
  • 2
    Rozbalené těsto dáme na moukou posypaný vál, rozválíme ho na velký plát, silný půl centimetru. Plát potřeme vejcem rozkvedlaným s vodou, posypeme kari kořením, hrubou solí a kmínem. Nakrájíme na stejné tyčinky, které naskládáme na pečícím papírem vyložený plech a vložíme do nahřáté trouby. Pečeme velmi krátkou dobu. Až se pečivo nafoukne a na povrchu začne chytat nazlátlou barvu, vytáhneme z trouby.
  • 3
    Upečené pečivo necháme vychladnou. Udržujeme v skleněné dóze nebo v mikrotenovém sáčku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.