Slané pečivo se zázvorem a pomerančovou příchutí

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
4159 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
379 g
Sacharidy
177 g
Vláknina
6 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava k pečení: několik plechů na pečení potřeme 2 lžícemi másla, vál pomoučíme 4 lžícemi mouky, troubu připravíme k předehřátí
  • 2
    na 160°C.
  • 3
    Těsto: do hlubší mísy prosejeme mouku, kypřící prášek do pečiva, cukr, mletý zázvor a jedlou sodu. Máslo se zlatým sirupem za stálého míchání rozehřejeme na mírném ohni. Máslový roztok necháme mírně vychladnout, poté ho společně s moučnou směsí zpracujeme do hladkéhé hmoty, do níž ještě přimícháme pomerančovou kůru, nakonec do těsta zapracujeme jedno celé rozšlehané vejce. Těsto důkladně prohněteme, na pomoučeném válu z něj vyválíme rukama asi 30 kuliček. Ty rozložíme na připravené plechy tak, aby se vzájemně nedotýkaly, jemným promáčknutím je zploštíme na placičky a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut (do zlatova). Hotové pečivo necháme vychladnout na děrované podložce a servírujeme jako pohoštění, studené se hodí k vínu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.