Slané pečivo se zázvorem a pomerančovou příchutí
40 min.
Ingredience
- Příprava pečení
- 350lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 130lžicMáslo čerstvé
- Těsto
- 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 200gramůCukr krystal
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1lžičkaSoda jedlá
- 130gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaPomerančová kůra
- 80mililitrůSirup Golden
- 15,5lžičekKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
4159 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
379 g
Sacharidy
177 g
Vláknina
6 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Příprava k pečení: několik plechů na pečení potřeme 2 lžícemi másla, vál pomoučíme 4 lžícemi mouky, troubu připravíme k předehřátí
- 2na 160°C.
- 3Těsto: do hlubší mísy prosejeme mouku, kypřící prášek do pečiva, cukr, mletý zázvor a jedlou sodu. Máslo se zlatým sirupem za stálého míchání rozehřejeme na mírném ohni. Máslový roztok necháme mírně vychladnout, poté ho společně s moučnou směsí zpracujeme do hladkéhé hmoty, do níž ještě přimícháme pomerančovou kůru, nakonec do těsta zapracujeme jedno celé rozšlehané vejce. Těsto důkladně prohněteme, na pomoučeném válu z něj vyválíme rukama asi 30 kuliček. Ty rozložíme na připravené plechy tak, aby se vzájemně nedotýkaly, jemným promáčknutím je zploštíme na placičky a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut (do zlatova). Hotové pečivo necháme vychladnout na děrované podložce a servírujeme jako pohoštění, studené se hodí k vínu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.