Slané pečivo z těsta kynutého pod vodou

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
134 mg
Cukr
755 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnku rozdrobíme droždí a přidáme cukr, droždí rozetřeme, přidáme lžíci vlažného mléka a necháme vzejít kvásek.
  • 2
    Do mísy prosejeme mouku, po okraji vsypeme sůl, do důlku vlijeme žloutek, rozpuštěné máslo, zbytek mléka a kvásek. Těsto dobře promícháme a vypracujeme, až je lesklé a hladké. Z těsta uděláme kouli, vložíme ji do hrnce, zalijeme studenou vodou a necháme kynout.
  • 3
    Když těsto vyplave, asi po dvou hodinách, je správně vykynuté. Těsto vyjmeme z vody, osušíme a na válu vyválíme placku. Z placky vykrajujeme různé tvary, klademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a sypeme hrubou solí a mákem nebo jiným sypáním podle vlastní chuti.
  • 4
    Těsto pečeme v předehřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.