Slané pečivo z těsta kynutého pod vodou
75 min.
Ingredience
- Na posypání
- Na potření
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 150gramůMáslo čerstvé
- 25gramůDroždí
- 1lžičkaCukr krupice
- 4lžíceMléko polotučné
- 450mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
134 mg
Cukr
755 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnku rozdrobíme droždí a přidáme cukr, droždí rozetřeme, přidáme lžíci vlažného mléka a necháme vzejít kvásek.
- 2Do mísy prosejeme mouku, po okraji vsypeme sůl, do důlku vlijeme žloutek, rozpuštěné máslo, zbytek mléka a kvásek. Těsto dobře promícháme a vypracujeme, až je lesklé a hladké. Z těsta uděláme kouli, vložíme ji do hrnce, zalijeme studenou vodou a necháme kynout.
- 3Když těsto vyplave, asi po dvou hodinách, je správně vykynuté. Těsto vyjmeme z vody, osušíme a na válu vyválíme placku. Z placky vykrajujeme různé tvary, klademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a sypeme hrubou solí a mákem nebo jiným sypáním podle vlastní chuti.
- 4Těsto pečeme v předehřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.