Slané suflé
75 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 150gramůSýr Gruyére
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 400mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
32 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
331 mg
Cukr
603 mg
Postup přípravy
- 1Zapékací mísu na suflé vymažeme máslem. Sýr nastrouháme.
- 2Máslo rozehřejeme, vmícháme mouku a necháme mírně povařit, poté přilijeme mléko. Za stálého míchání necháme vařit 20 minut.
- 3Přimícháme strouhaný sýr, vaječné žloutky, muškátový oříšek a špetku soli.
- 4Bílky vyšleháme v tuhý sníh, který vmícháme do omáčky. Přelijeme do vymazané zapékací formy a dáme péct při 175 °C na 35 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.