Slané suflé

75 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
32 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
331 mg
Cukr
603 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zapékací mísu na suflé vymažeme máslem. Sýr nastrouháme.
  • 2
    Máslo rozehřejeme, vmícháme mouku a necháme mírně povařit, poté přilijeme mléko. Za stálého míchání necháme vařit 20 minut.
  • 3
    Přimícháme strouhaný sýr, vaječné žloutky, muškátový oříšek a špetku soli.
  • 4
    Bílky vyšleháme v tuhý sníh, který vmícháme do omáčky. Přelijeme do vymazané zapékací formy a dáme péct při 175 °C na 35 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.